Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Na een reeks van ongelukkig verloren wedstrijden en veel blessures stond BVC nog steeds op 0 punten.
Vandaag wachtten De Bataven uit Gendt in een uitwedstrijd. Er moest gewonnen worden en vertrouwen getankt worden.
Vol goede moed begon BVC aan de wedstrijd.

De Bataven stonden op een schamele 4 punten en wilden deze wedstrijd ook graag winnen. Kortom, dit beloofde een spannende wedstrijd te worden met kansen over en weer.

Dit bleek ook het geval.
In de eerste helft kwamen er grote kansen over en weer. Al na 47 seconden kreeg Joost Loosen al een 100% mogelijkheid om de score te openen. Helaas onbenut. BVC bleef aandringen en was fel in de duels maar ook De Bataven kregen de nodige kansen in de beginfase. Het was een wedstrijd die op en neer golfde waarin de neutrale toeschouwer een reeks aan scoringsmogelijkheden van beide teams onbenut zag.
Tot in de 27e minuut de bal ongelukkig via de kluts in het net lag bij BVC. 1-0.

Hierna ging BVC niet bij de pakken neerzitten, de achterstand voelde onnodig. Na steeds meer aandringen met heel wat gevaarlijke aanvallende corners was het Marco Kilkens in de laatste minuut van de 1e helft die de 1-1 binnen schoot via een speler van de Bataven. BVC ging met een lekker gevoel de rust in en had het gevoel dat de overwinning er meer dan in zat in de 2e helft.

In deze 2e helft was het dan ook BVC die de bovenliggende partij was. Achterin stond het goed en dit zorgde ervoor dat BVC langzaam steeds meer kansen begon te krijgen.

In de 56e minuut beloonde BVC zichzelf door de 1-2 via Rik Sebens binnen te schieten.
Hierna bleef BVC aandringen en kwam De Bataven nauwelijks meer tot gevaarlijke kansen op de helft van BVC.
In de 69e minuut zorgde Sander Arts via een kopbal op de lat van Luuk Rossen voor de 1-3.
BVC voelde zich comfortabel met deze voorsprong en was vastbesloten deze niet meer weg te geven.