6573AZ
BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

Geflatteerde nederlaag voor BVC, spanning stijgt in de top van de competitie

Dit weekend een belangrijke pot voor onze beekse helden. Koploper de Treffers kwam op bezoek op sportparkt het Groothuis. Vorige ontmoeting eindigde maarliefst in een spectaculaire 3-3, wel nadat BVC op een 0-3 voorsprong had gestaan. Vandaag een kans op vergelding.

Met de vierde plek in handen en daarmee een potentiële nacompetitieplek was deze wedstrijd wederom van groot belang. Ook voor de Treffers, dat momenteel gedeeld koploper is. Medekoploper alverna krijgt op hetzelfde tijdstip Woezik voor de kiezen. Een belangrijke speelronde dus voor de bovenste helft van deze competitie.

BVC en Treffers begonnen allebei vol opportunisme aan de wedstrijd. Beide ploegen zochten nadrukkelijk de aanval op, en dit resulteerde in een leuke en  evenwichtige openingsfase. BVC trok de wedstrijd naar zich toe na de eerste fase. Kansen volgde elkaar in rap tempo op. De grootste kans was voor Joost, die na een fout van een Groesbeekse verdediger loeihard net naast de paal schoot. Verder zag Niek hoe een voorzet van hem bijna binnen viel bij de tweede paal, maar deze kon net worden gekeerd door de goalie. Ook waren er talloze hoekschoppen die allen net niet goed vielen. BVC verzuimde op voorsprong te komen, en u weet wat ze zeggen. Als je ze zelf niet maakt...

Na een knappe aanval van de Treffers kwam de bal uit op de vanuit Beekse goal rechterkant. De bal werd voorgetrokken en bij de eerste paal verlengd. Deze viel precies binnen bij de tweede paal, tergend langzaam weliswaar. 0-1, tegen de verhoudingen in.

Luttele minuten voor de rust kwamen de treffers nog tot een schot van een meter of twintig. Arne draait weg om de bal niet tegen zijn gezicht te krijgen, en raakt hierdoor zonder er zelf enige erg in te hebben de bal met de hand. Ondanks dit onfortuin gaf de scheidsrechter toch een strafschop. Kort voor rust de ideale kans voor de Treffers om de voorsprong te verdubbelen. Een rood-zwart geklede speler ging voor de bal staan, nam een aanloop en... redding! Boris koos de goede kant en kon de bal uit de hoek halen. De er op volgende corner kon (ter nauwernood) ook worden verdedigd. Ruststand 0-1, alles nog mogelijk.

Helaas kreeg la squadro giallo-verde na de rust gelijk de deksel op de neus. Een knappe steekbal zette de Groesbeekse linksbuiten 1-op-1. Hij bleef heel koeltjes en ronde knap af. 0-2. Een flinke domper voor BVC. Tot overmaat van ramp zag  Thomas hoe zijn tweede gele kaart werd ingeruild voor een rode. Net hiervoor was er ook nog een enorme kans voor Pim. De buitenspeler zag hoe zijn schot net over de lat vloog.

BVC kreeg uit een corner ook nog de 0-3 tegen, en uiteindelijk uit een rappe counter ook nog de 0-4. Zeer geflatteerd op basis van de goede eerste helft, maar voetbal kan spijkerhard zijn.

Door het gelijkespel van Woezik is de schade enigzins beperkt gebleven. BVC behoudt een voorsprong, nu van 2 punten, en heeft alles voor de velbegeerde 4e plek in eigen handen. Volgende week een uitwedstrijd naar Valburg. Dan zullen de Beekenesen zich willen herpakken, en koers willen zetten naar een goed einde van deze competitie. Hopelijk zien we u volgende week in het pittoreske Valburg!