6573AZ
BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

BVC zet ongeslagen thuisreeks door, nu gedeeld koploper tweede periode.

“De wil om te winnen moet groter zijn dan de angst om te verliezen”. Met deze uitspraak werden de spelers van BVC gewekt door trainer Maarten Cornelissen. De ploeg uit Beek kon zich zaterdag revancheren voor de tweede helft vorige week tegen de Treffers. Thuis moest er gewonnen worden van Valburg om de tweede periode goed te starten. Valburg staat weliswaar laag op de ranglijst, maar is ondanks dat een stugge tegenstander. Veel nipte nederlagen tegen hoogvliegers, en een gelijkspel tegen de Treffers. Makkelijke tegenstanders bestaan niet, ook dit weekend moest BVC weer tot het uiterste gaan. Om half drie werd er op thuisbasis sportpark het Groothuis afgetrapt. Met dertien punten uit vijf wedstrijden voor BVC in thuiswedstrijden, is het mooiste sportpark van Nederland een haast onneembare vesting geworden.

Valburg startte goed en was gevaarlijk de eerste tien minuten. Een aantal corners en verre inworpen moesten verdedigd worden. Na de openingsfase kwam BVC beter in de wedstrijd. Valburg begon de wedstrijd met redelijke hoge druk, maar BVC wist hier een aantal keer prima onderuit te voetballen en beheerste hiermee de wedstrijd. Hieruit volgde ook wat kansen. Joost zette de linksback van Valburg dusdanig te kijken dat hij van positie wisselde. Hierop volgend gaf Joost de bal laag voor op Pim, maar die stuitte op de keeper. Vijf minuten later was het Arne die een aanval zelf opzette vanaf het middenveld. Hij kreeg de bal na een loopactie terug en schoot vanaf een lastige hoek, maar ook hier bracht de in felrood geklede keeper redding.

Na een wat onrustige fase waarbij het spel snel op en neer ging werd de ban eindelijk gebroken. Een onderschepping achterin stelde Pim instaat om snel te counteren. Hij trok de vanaf de achterlijn de bal terug naar de vijf-meter lijn, waar Joost klaar stond om de voorzet tot doelpunt te promoveren, 1-0. BVC speelde de bal voor de resterende minuten rond, een ging hierdoor met een 1-0 voorsprong rusten. Mocht BVC een betere tweede helft spelen dan vorige week, dan was een overwinning onvermijdelijk.

Vijf minuten in de tweede helft kreeg Joost een rotschop te verwerken. De vleugelflitser moest vervangen worden. Invaller was Nathan, die vrij snel kon juichen. Hij liep een voorzet van Pim binnen, maar deed dit helaas in een vermeend buitenspel positie. Nog steeds 1-0. BVC moest de wedstrijd uit gaan spelen, maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Valburg verhoogde de intensiteit door flink te gaan pressen, maar BVC speelde hier keer op keer onderuit.

De tweede helft was er een van weinig echte kansen. Rond minuut 86 was het Nathan die oog in oog kwam te staan met de laatste man van Valburg. Een schaar en een beweging naar links was de libero te machtig, en hij trok Nathan naar de grond, penalty. Aanvoerder Niek stond achter de bal, en schoot net als vorige week koeltjes binnen. Met 2-0 was de wedstrijd gespeeld.

De wil om te winnen was vandaag inderdaad groter dan de angst om te verliezen.

De overwinning werd gevierd met “periodetitelkoplopersbier”. De periode mag dan pas een wedstrijd onderweg zijn, maar dan nog moet je er maar staan. Volgende week een lastige uitwedstrijd bij Kolping dynamo. De ploeg uit Nijmegen won eerder dit seizoen met 0-1 van la squadro giallo-verde. Een spannend potje dus.