NIJMEGEN
tel. 024-6630426

Afgelopen zaterdag was het zover, het duel tussen de nummer 3 en de nummer 4. Nummer 3 trad thuis aan op een moeilijk bespeelbaar veld. Het zal een duel worden waar het om strijd zal gaan. Voetballen kan haast niet op dit veld.

Voor trainer Maarten Cornelissen was het duel een bijzondere. Bij Kolping spelen namelijk een aantal jongens die hij vorig seizoen nog onder zijn leiding had bij UNI VV.

Kolping leverde meer strijd en ging harder de duels in. Opvallend was dat de scheidsrechter van dienst de lat om te fluiten nog hoger had gelegd dan Bas Nijhuis. BVC kwam in de 25ste minuut op een 0-1 voorsprong door een goal van Pim Bijl. Vlak voor rust kwam Kolping op gelijke hoogte, tevens de ruststand.

Na rust ging BVC iets anders het veld op maar het bleef een vechtwedstrijd. De tweede helft kreeg BVC maar één echte kans. Een door Joost zelf opgezette aanval kon hij na een sprint vanaf de middenlijn niet bekronen met een goal.

Kolping_-_BVC_3dec.PNG
Bram Bos van Kolping-Dynamo steekt met de bal aan de voet het middenveld over. Op de achtergrond kijkt zijn oud-trainer Maarten Cornelissen (nu BVC'12) toe. © Gerard Verschooten

Later in de tweede helft werd de wedstrijd wat grimmiger en kwam het meer en meer aan op duels. Zo won Kolping Dynamo in de 85ste minuut een kopduel uit een corner en scoorde hiermee de 2-1. Het was alles of niets voor BVC en het werd niets, in de counter werd het nog 3-1. Echter werd deze goal terecht afgevlagd voor buitenspel. De scheidsrechter wilde hier niet in mee wat tot een hoop commotie zal leiden.

Na een reeks van 5 wedstrijden waarin BVC niet verloor was de nederlaag nabij. Uithuilen en komende zaterdag er weer staan als Oranje Blauw naar Beek zal afreizen. Tevens is dit de laatste (thuis) wedstrijd voor de winterstop. Steunt u allen BVC in deze laatste wedstrijd zodat er lekker de winterstop  ingegaan kan worden.