6603AH
WIJCHEN
tel. 024-6412816

BVC houdt de nul, 3 punten terug naar Beek

Zaterdag 4 februari hervatte BVC'12 de competitie van het 22/23 seizoen. Een tripje naar het mooie Wijchen stond op de kalender. Alverna Wijchen combinatie (beter bekend als AWC) de tegenstander. BVC staat voorafgaand aan deze wedstrijd 4de, een plek die zekerheid geeft op wederom vierde klasse voetbal volgend jaar. Mocht er dit weekend gewonnen worden, geeft dit BVC de kans om omhoog te kijken. Bij een nederlaag komt nummer 7 en tegenstander dit weekend AWC akelig dichtbij. In dat geval moet BVC naar onderen kijken, en wordt de aansluiting met de top verloren. Een belangrijke pot dus.

Het treffen eerder dit seizoen eindigde in een 1-0 overwinning voor de Beekse equipe, al was het volgens sommige spelers en supporters 2-0 geëindigd. De scheidsrechter destijds had de verkeerde lenzen gepakt en zag niet hoe een schot van Sam duidelijk de doellijn had gepasseerd. Hopen dat BVC deze keer wederom niet afhankelijk zal zijn van een bal wel-niet over de doellijn.

3 uur stipt werd er afgetrapt. BVC was direct gevaarlijk. De bal werd in hoog tempo rondgespeeld, en bij balverlies in een nog hoger tempo terugveroverd. De goede openingsfase werd ook beloond. Robbert kreeg de bal aangespeeld van spelverdeler Kevin. Kevin diende vandaag als stand-in op het middenveld voor de in de warming-up uitgevallen Bart. Enkel het verschil in haardracht verstoorde de vergelijking met Andrea Pirlo. Robbert gaf de bal voor op de redelijk ongedekte Sander, die de bal koeltjes achter de doelman knikte. Een echt Beeks doelpunt op Wijchense velden.

Het eerste half uur stond in het teken van heel veel kansen, allen voor de mannen in het blauw gekleurde uit-shirt. BVC vergat enkel de tegenstander vroeg in de wedstrijd af te maken. Zo stuitten Robert en Arne beide op de Wijchense goalie. Ook andere doelpogingen konden het net niet doen bollen. Dit stelde AWC een keer in staat gevaarlijk te worden in de eerste helft. De opgekomen rechtsback kreeg de bal voor zijn voeten geschoven, en vuurde 5 centimeter over de lat. BVC hier net voor rust met de schrik vrij.

Na de rust 0-2 binnenschieten en naar huis. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat bleek ook wel. De tweede helft verliep een stuk stroever dan de eerste. Er werd minder gecreëerd, en AWC werd een aantal keer gevaarlijk vanuit de lange bal. Robbert raakte nog wel de paal na een knappe slalom. Ook moest de doelman nog een aantal keer redding brengen, maar echt druk kreeg hij het niet meer. Aan de andere kant kopte een Wijchense verdediger net aan de voor BVC zijnde goede kant van de paal. Het gevaarlijkste moment was misschien nog wel een bal die rond de middenlijn precies goed leek te vallen voor de spits van AWC om hem zo mee naar het doel te nemen. Enige sta in de weg was Niek, die met een uiterste krachtinspanning de bal met de grote teen nog net naar Boris kon tikken om hem weg te werken. Uiteindelijk bleef het voor zowel AWC als BVC bij deze momenten, en was de eindstand dus weer 1-0, weer in het voordeel van de mannen uit Beek.

Met deze overwinning staat BVC na 12 wedstrijden op 24 punten, en op een tweede plaats in de strijd om de tweede periodetitel. Volgend week wacht op ons eigen vertrouwde sportpark een confrontatie met de huidige nummer 1 van zowel het periodeklassement als de competitie, Alverna. Een gevoel van revanche is zeker aanwezig na de weggegeven voorsprong van de vorige wedstrijd, en la squadro giallo-verde zal er dan ook alles aan doen om de 3 punten in Beekse handen te houden. Wij hopen op uw steun en zien u graag langs de lijn verschijnen.