BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

BVC behaalt eerste 3 punten

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van jaargang 2022-2023 op het programma. De Kanaries speelden thuis tegen AWC.

Er was geen vlekkeloze start aan dit seizoen. Alle 3 de bekerwedstrijden werden verloren. Verkapte oefenwedstrijden, zullen we maar zeggen. Ondanks de resultaten werd er hier en daar echt wel aardig gevoetbald tijdens deze potjes. Steeds was er een reden waarom het net niet lukte. Thuis tegen Kolping een rode kaart, bij de Treffers een doelpunt tegen in de laatste minuut en Juliana…, dat laat de schrijver van dit stuk liever in het midden. Vandaag geen excuses. Er moest een goede start gemaakt worden van de competitie, dat betekent 3 punten behalen.

Vooraf aan de wedstrijd was er een minuut stilte. Dit was uiteraard voor Niels. Mooi om te zien dat er veel mensen waren om wederom hun steun te betuigen. Aan familie en vrienden van Niels nog heel veel sterkte gewenst.

Op een druilerig sportpark ‘T Groothuis werd onder toeziend oog van pupil van de week Jan Verbeet om kwart voor drie afgetrapt. Deze speler van de JO-9 gaf nog wat extra aanmoediging, die wellicht doorslaggevend kon zijn.

BVC begon scherp. Duels werden gewonnen en er werd secuur gespeeld. Dit leidde hier en daar tot een kans. Zo schoot Cenk na een knappe actie in de handen van de doelman, en kopte Sander na een voorzet van Bart de bal net over. BVC beloonde zichzelf uiteindelijk gelukkig wel. Niek bewees maar weer eens over een haarfijne traptechniek te beschikken, door een indraaiende vrije trap op het voorhoofd van Sander te leggen. Keeper kon er niet meer bij, 1-0. De eerste keer dit seizoen dat BVC op voorsprong kwam.

Zaak nu om dit voort te zetten. Niks weggeven, zelf scoren. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Echt grote kansen voor rust werden er niet meer gecreëerd. Hier en daar wat hachelijke situaties voor de goal van AWC, maar niks van betekenis. AWC kwam nog wel tot een grote kans. Een voorzet vanaf de zijkant viel precies goed bij de spits. Tot geluk van de supporters zagen zij dat deze recht in de handen van Boris gekopt werd. 1-0 bij rust.

Tot nu toe dit seizoen was de tweede helft standaard beter dan de eerste, dus het kon enkel (nog) beter gaan. En dit werd maar weer eens bewezen, toen BVC 10 minuten na rust de 2-0 binnenschoot. Opluchting alom. Iedereen zag het, behalve de scheids. Ondanks luid gejuich geen doelpunt. Blijkbaar is naast een verminderd spelersbudget ook bezuinigd op doellijntechnologie. Zuur, was vandaag handig geweest. Het scorebord gaf nog steeds 1-0. Maar kansen bleven komen. Zo kwam Cenk door een gelukkig carambole een op een. Hij schrok zelf van de kans en schoot tegen de doelman aan. Ook waren er kansen voor Sam en Joost. De grootste mogelijkheid kwam nog voor Robert. De van een blessure teruggekeerde linksbuiten schoot hard in de korte hoek, maar een knappe pareeractie van een in goede vorm verkeerde goalie voorkwam de 2-0.

Als je ze zelf niet maakt…. Even was er angst voor een late gelijkmaker. De laatste 10 minuten waren slopend, maar op karakter en inzet trok BVC het over de streep. De eerste driepunter is een feit. Op basis van het vertoonde spel zeker verdiend.

Volgende week wacht Alverna uit Wijchen. Sportpark Alverna is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus we hopen wederom op uw steun.