Alde Weteringweg 1
6573AZ
BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

Afgelopen zaterdag vond de laatste wedstrijd voor de winterstop plaats. BVC trad aan tegen Oranje Blauw uit staddijk.

De kater van vrijdagavond was voor vele nog niet weggespoeld. Een spreekwoordelijke kater spreken we dan over, alhoewel er een aantal jongens ook over een daadwerkelijke kater beschikten. In de kantine voor de wedstrijd werd nog nagepraat over het feit dat Paredes altijd een rode kaart had moeten hebben, waarom penalty’s toch niet te trainen zijn en dat Antonio Miguel Mateu Lahoz voortaan alleen nog op een blokfluit mag fluiten. Ook daar waren de meningen nog over verdeeld. Een dag na de nederlaag van Nederland de kans om de frustraties over de verloren WK-pot om te zetten in goed voetbal waar de toeschouwers het warm van zouden krijgen. Dat mocht ook wel, want het was werkelijk ijskoud op sportpark t’ Groothuis.

Tegenstander van zaterdag was Oranje Blauw. Een moeilijk te peilen ploeg. De eerste vier wedstrijden pakte ploeg uit Staddijk knap tien punten. Vervolgens verloor het maar liefst zes keer op rij. Een ploeg die ongetwijfeld opzoek is naar punten om de magische 6e plek voor de winterstop nog te kunnen pakken. Voor BVC was het zaak om met een goed gevoel de voetbal loze periode in te gaan. Bij winst was de 4e plek een zekerheid.

De wedstrijd begon om half 2. Een uur eerder wegens de wedstrijd van Marokko. BVC trapte af op een met dauw bezaaid kunstgras. Na een draak van een veld vorige week waren de spelers toe aan een veld waar wel te spelen was. BVC begon dan ook sterk. Binnen tien minuten trapte Niek een corner perfect richting Joost, die scoorde. Het snelste doelpunt van de kanaries dit seizoen. Het kunstgras deed de Beekse equipe duidelijk goed. Er werd verzorgd voetbal op de mat gelegd.

Rond minuut 35 stak Joost de opgekomen Kimo weg. Kimo kon doorlopen naar de Nijmeegse goalie, maar werd net voordat hij kon schieten gestopt door een werkelijk waar formidabele tackle van een tegenstander. De bal schoot weg, maar kwam voor de voeten van samba Cenk. Cenk dacht niet na en schoot de bal van een meter of vijfendertig over de keeper. Met zijn chocolade been nog wel. Een stukje voetbalmagie, die men de kou heel even deed vergeten. 2-0 met rust. Dit seizoen nog zeker geen zekerheid voor punten gebleken.

Na de rust een wat passieve wedstrijd. Het zou even duren voordat men langs de lijn weer kon juichen. Even leek het erop dat ook Sam zijn eerste treffer van dit seizoen kon gaan maken, maar hij schoot tegen de keeper aan. Wel kreeg Oranje-Blauw na rust wat meer mogelijkheden. Hier en daar wat schoten van afstand, een vrije trap die bijna binnen gelopen werd en een kopbal die door Boris net over getikt kon worden. De drie punten waren zeker nog geen feit.

Maar aan alle spanning kwam een einde toen BVC de bevrijdende 3-0 maakte. Joost werd diep gestuurd en liep om de keeper heen. Met zijn eerste en laatste sliding van de wedstrijd kon hij de bal net binnenhouden voor invaller Nathan, die de eer had om diezelfde bal in een leeg doel te schieten. Uiteindelijk viel ook nog de vierde en laatste treffer aan Beekse kant. Robert Bik gaf een door de Gelderlander bestempeld “Messiaans balletje” mee aan Sander, die koeltjes afrondde. 4-0. Helaas niet de eindstand, want Oranje-Blauw scoorde nog twee keer. We zullen deze doelpunten maar als een vervroegde kerstgunst bestempelen, en er verder niet meer over praten. Met 3 punten opzak kan BVC met een goed gevoel de winterstop in.

De laatste wedstrijd voordat de teams in winterslaap gaan stond ook een beetje in het teken van afscheid. Zo speelde Mirto zijn laatste minuten in een groen-geel shirt. Met een behaald kampioenschap vorig jaar in de onder 23 neemt Mirto zeker geen afscheid met lege handen. Ook Maes heeft zijn laatste minuten al gespeeld. Maes was aanvoerder van dat onder 23 team. Beide jongens succes gewenst in hun verdere carrière!

Tot slot was dit de laatste zaterdagmiddag waarbij Ben Kregting de spelers voorzag van hun drankjes en kiptosti’s. Na jarenlange dienst neemt Ben afscheid van de zaterdag. Ben zal door sommige spelers het meest herinnerd worden vanwege zijn ijskoude biertjes, voor andere was hij jarenlang “de man met de envelop.” Zowel barman als rechterhand van onze grootte geldschieter ging hem fantastisch af. Hartelijk bedankt voor je jarenlange inzet op de zaterdag Ben!

Alvast fijne feestdagen en hup de kanaries!