6573AZ
BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

Invallers redden punten voor BVC
Afgelopen vrijdag maakte Louis van Gaal de selectie van het Nederlands elftal voor komend WK bekend, met hier en daar een verrassing. Zo werd Cillessen gepasseerd vanwege een gebrek aan goede vorm. Toch vreemd dat dit de redenatie was, terwijl er niemand van BVC is opgeroepen. Meerde spelers van de kanaries steken namelijk in uitstekende vorm, en dit werd afgelopen weekend maar weer eens bevestigd. BVC speelde thuis tegen Woezik, dat voor de aftrap een plaatsje hoger op de ranglijst stond.
Een volgepakt sportpark het Groothuis zag hoe Woezik om 10 over half 3 aftrapte. De ploeg uit Wijchen had het betere van het spel in de openingsfase. Met openingen vanaf eigen helft werden de vleugelspelers in stelling gebracht. Dit leidde hier en daar tot mogelijkheden, maar de eerste echte redding moest worden verricht door de keeper van Woezik. Na een goede steekpass kon Joost doorlopen richting de doelman. Een schot vanaf de zijkant kon knap gepareerd worden.
Ondanks deze uitval bleef Woezik de sterkste in de eerste helft, mede ook door slordigheidjes vanuit de kant van BVC. De openingstreffer kwam dan ook van Wijchense kant. Wederom begon de aanval met een opening van achteruit. Een crossbal naar links werd feilloos aangenomen door de linksbuiten. Deze gaf de bal voor, zag hoe de bal terug gekopt en uiteindelijk van een meter of zes binnen gewerkt werd. 0-1. Hierop volgde een kansrijke fase voor Woezik. BVC werd in de verdediging gedrukt en moest zorgen dat het niet van kwaad tot erger ging. Dit lukte, en zo was de ruststand 0-1.
Na de rust een ander beeld. BVC kwam goed uit de kleedkamer. De druk werd opgevoerd, en Woezik werd teruggeduwd op eigen helft. Deze keer was het een opening van achteruit vanaf Beekse kant die voor de opening zorgde. Thomas gaf de bal mee aan assistkoning Joost, die de bal voortrok. Deze kon binnengelopen worden door invaller Arne, die hiermee zijn eerste in Beekse dienst maakte, 1-1. BVC kreeg hierdoor meer vertrouwen. 5 minuten na de gelijkmaker werd Pim oog in oog met de keeper gezet. Een verdediger van Woezik misgunde Pim een doelpunt, en besloot aan de noodrem te trekken. Scheidsrechter die menig voetbalkenner doet herinneren aan Pierluigi Gollina (zeker de moeite waard om even op te zoeken mocht u niet weten wie dit is) had enkel een mogelijkheid, en gaf de rode kaart. Woezik verder met 10. Vrije trap hierop volgend werd snoeihard op de paal geschoten door Cenk, blijft 1-1.
Een voorsprong hing in de lucht. Een opening van Kevin (en een klein beetje hulp van een gelukkig polletje) gaf Joost de kans om de bal weer voor te geven. Deze ging aan alles en iedereen voorbij, totdat invaller Lasse opdook bij de tweede paal, en de bal tegen het dak van de goal schoot. 2-1. Ook voor Lasse zijn eerste doelpunt.
Met een voorsprong en een man meer mag je de wedstrijd nooit meer uit handen geven en dit gebeurde gelukkig ook niet, al ging het niet zonder pijn en moeite. Een keer was Woezik nog heel dichtbij, toen de bal van de lijn gered moest worden. Verder kwam Woezik niet, dus bleef de stand op 2-1. Drie hele belangrijke punten.
Volgende week treft BVC de koploper Treffers in Groesbeek. Het bekerduel tegen de rood-zwarten ging nipt met 2-3 verloren, dus is er kans op revanche. Zien we u daar?