ZETTEN
tel. 0488-451805

Opstelling BVC'12 1

Vandaag had BVC’12 de kans om te laten zien dat de oorwassing van vorige week tegen het sterkte Woezik een eenmalig iets was. Zonder de ervaren Beekse krachten Arts & Bik, op dit moment aan het genieten van wat alcoholische versnaperingen in Bangkok, trad BVC’12 aan met een ietwat geïmproviseerde opstelling. Tycho Groothuijse maakte op het middenveld zijn basisdebuut naast de van een alcoholvrij vrijgezellenweekend teruggekeerde Niek Sebens.

In de openingsfase trachtten beide ploegen op te bouwen, maar koos de thuisploeg ervoor om wat hoger druk te zetten. BVC slaagde er bij momenten in om hier doorheen te voetballen. Ondanks het lichte veldoverwicht van de thuisploeg, werd Joost Loosen na een minuutje of 10 vrijgespeeld. Vanaf een metertje of 25 krulde hij de bal feilloos over de verbouwereerde doelman van Excelsior Zetten:
0-1! De thuisploeg kon hier bar weinig tegenover zetten. Met stroperig spel werd de groengele defensie amper in verlegenheid gebracht.

Na een minuutje of 20 was het weer tijd voor de specialiteit van het huis: Niek Sebens mocht vanaf de rechterkant aanleggen voor een vrije trap. Niko Bielderman, het fenomeen op voetbalschoenen, was zijn directe tegenstander te snel af en tikte beheerst met binnenkantje voet de 0-2 binnen. BVC’12 zat op rozen en de thuisploeg werd meer en meer gefrustreerd. Doelman El Gardinero Loosen moest op zijn verjaardag (gefeliciteerd, eindelijk puber af!) amper handelend optreden, op een goedkoop gegeven vrije trap na. BVC’12 was vanzelfsprekend al meer dan tevreden met een 0-2 ruststand, maar het werd nog mooier: Joost Loosen onderschepte op een meter of 30 van de goal de bal aan de rechterkant en schoof de bal na een actie ijskoud langs de Zettense doelman. Wat een wilde: Een 0-3 ruststand.

Na de theepauze werd het wedstrijdbeeld steeds eentoniger: Excelsior probeerde met opportunistisch spel een ‘anschlusstor’ te forceren, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Hun inschuivende verdediger, de nummer 8, had een aardige trap in de benen. Hij poeierde achtereenvolgens op de vuisten van onze jubilerende doelman en onderkant lat. De thuisploeg werd gefrustreerder, aangevoerd door het luidruchtige Zettense publiek die de pilsjes goed liet smaken. Toch eeuwig zonde dat er eentje bij onze gelegenheidsgrensrechter Ali in de nek werd gemikt. Tycho speelde als een ware krachtpatser en uithangbord van BadBeek de doorgedraaide nummer 13 van de thuisploeg uit de wedstrijd. Toch knap dat de nummer 11 zich nog erger kon gedragen.

Waar de groengele brigade al bang voor was, en stiekem ook wel al achteruitlopend over zichzelf afriep, gebeurde ook: De behendige rechtsbuiten tikte van dichtbij een indraaiende voorzet in. Met nog 10 minuten op de klok werd het blijkbaar tijd voor het Zettens kwartiertje. De nummer 8 haalde nog maar eens uit en warempel vloog de bal strak in het zijnet. Het momentum was 180 graden gedraaid en een Zettense Remontada hing in de lucht. De Beekse jungskes wisten echter nog meer het tempo uit de wedstrijd te halen dan dat ze al deden, waardoor een Zettense storm uitbleef. Na het eindsignaal van de scheidsrechter (na 13 minuten blessuretijd), staken de groengelen moegestreden hun handen in de lucht. Met 3 punten kregen we, ondanks een prima eerste helft, wellicht iets te veel, maar dit mocht de pret niet drukken. Met 6 punten uit 3 wedstrijden kent de Beekse brigade een prima seizoenstart.

Volgende week Super Saturday: DVOV komt op bezoek waar na afloop ook een DJ aanwezig is.