Alde Weteringweg 1
6573AZ
BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

In de laatste wedstrijd voor de winterstop is BVC ’12 op geheel karakteristieke wijze onderuit gegaan. Na een 1-0 ruststand werd op een kletsnat sportpark ’T Groothuis wederom een voorsprong weggegeven.

Het begon deze troosteloze middag nog voortvarend voor BVC ’12. Ondanks het ontbreken van de absolute smaakmaker van de eerste seizoenshelft Joost Loosen, afwezig vanwege een neusoperatie waar Michael Jackson jaloers op zou zijn, was het BVC’12 dat de klok sloeg. Het Beekse positiespel van achteruit was de bezoekers uit Lienden absoluut te machtig. De bezoekers werden geregeld van het kastje naar de muur getikt door de geoliede groengele machine. BVC’12 vertaalde dit veldoverwicht al snel in een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf onze rechterkant werd in twee instanties binnen gewerkt door Niko Bielderman, teruggekeerd in de basis na een enkelbreuk. De groengelen verzaakten vervolgens door te drukken en de score verder uit te breiden. Zo krulde Robbert Bik vanaf randje 16 net naast en wist Luca Sengers enkele dreigende momenten niet om te zetten in een treffer. Toen het, waar mogelijk, nog harder ging regenen op de Beekse velden kantelde ook het spelbeeld. Lienden ging hoger op het veld staan, werd nog agressiever in de duels en besloot de Beekse speeltuin te sluiten.

Dit spelbeeld zette zich voort in de tweede helft. De noodzakele wissel van captain Niek Sebens, een avondje couscous vreten met zijn kersverse schoonfamilie vanwege zijn trouwen enkele weken geleden, hielp hierin niet mee. In een tijdsbestek van 5 minuten werd een 1-0 voorsprong gekanteld door de ijverige bezoekers in 1-3 voorsprong. Niet door uitstekend veldspel of uitgespeelde kansen, maar door 3 dode spelmomenten. 2 rake vrije trappen (eentje uit een discutabele rebound) en een scherp indraaiende hoekschop. BVC’12 wist deze klap in de stromende regen niet meer te boven te komen. De moegestreden veteranen Bielderman en Bik moesten het Beekse moeras verlaten, waarna de stootkracht naar het Liendense doel er niet beter op werd. BVC ’12 vocht voor wat het waard was, maar stond als een verslagen vechter in de ring. Als zelfs de schuwe BVC-vedette Sander Arts uit wanhoop de boel bij elkaar probeert te schreeuwen, dan snapt de gemiddelde toeschouwer dat de nood hoog is. Tot ieders opluchting floot de scheidsrechter voor het einde. BVC slaagde erin om de eerste seizoenshelft een passend slot te geven: Een uitstekende eerste helft werd teniet gedaan door een kansloze tweede helft, waardoor de Beekse brigade in de middelste regionen van de 4e klasse A blijft bungelen. Dat het beter moet en zeker ook kan gaat de Beekse brigade hopelijk in de tweede seizoenshelft laten zien.