BEEK-UBBERGEN
tel. 024-6841223

Opstelling

BVC '12 heeft verzuimd om zaterdag de aansluiting met de bovenste ploegen in de 4e klasse te bewerkstelligen.

Het begin zag er nog zeer rooskleurig uit voor de groengelen, want na enkele minuten tikte Sander Arts simpel binnen na goed voorbereidend werk van Joost Loosen. BVC was constant gevaarlijk in de diepte, maar verzuimde om verder afstand te nemen.

Uit het niets viel dan ook de 1-1: Na een simpel gegeven vrije trap op randje zestien moest Roel Loosen het antwoord schuldig laten. BVC rechtte de rug en wist DVOV weer middels het bekende recept pijn te doen: Een vallende bal in de diepte op onze diepgaande voorwaartsen. Luca Sengers en Raffa van Dijck wisten BVC weer op een geruststellende marge te brengen. Vlak voor rust mocht DVOV, dat tot dan toe vrij weinig in te brengen had, aanleggen voor een hoekschop. Vogelvrij, zonder enige groengele druk, kon een DVOV-speler inkoppen.

Gezien het spelbeeld een totaal onnodige ruststand, werd in de rust geconstateerd na een kopje thee. Wat in die thee zat zal vermoedelijk onderzocht moeten worden, want de 2e helft gaat vermoedelijk in de geschiedenisboeken als 1 van de meest schandalige ooit op sportpark 'T Groothuus. Ballen werden met dezelfde paniek weggejankt alsof de vrouw ontdekt dat je nog tot 5 uur 's nachts in de stad ronddwaalt. We verdedigden nog droeviger dan Ajacied Sutalo en z'n kompanen. Een schot op randje zestien, een vlijmscherpe counter na een Beekse hoekschop en klutsgoal bij de tweede paal volgden. In rap tempo bogen de bezoekers, op dat moment volledig terecht, een 3-2 achterstand om naar een 3-5 achterstand.

De 4-5 uit een benutte strafschop van aanvoerder van Niek Sebens, zo'n beetje de enige die de 2e helft beter presteerde dan de 3e, mocht niet meer baten. Als zelf een gepokt en gemazelde routinier als Robbert Bik na afloop zegt, uiteraard met een spat op karakteristieke wijze in de hand, dat hij zelden zo'n schandalige helft heeft gezien, dan mogen we ons achter de oren krabben. Zeker gezien het overtuigende en bijna moeiteloze spel in de eerste helft was dit net zo verwonderlijk als schandalig. Dat de derde helft wel leidde tot enige eerherstel mag dan weer niet verwonderlijk genoemd worden.

Een weekje rust en daarna weer een mooie gelegenheid om de draad weer op te pakken. Dat zal gebeuren uit tegen Harskamp op zaterdag 28 oktober.